Contact

Telefoonnummer voor alle sociale teams
in Borger-Odoorn (gratis):

0800 2009

Dit nummer is bereikbaar op
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Normale letters

Combicoaches

Klik om te vergrotenCombicoaches Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn zijn zes combicoaches actief:

Als je vragen of ideeën hebt op het gebied van sport of bewegen kun je altijd bij één van hen terecht. Alle activiteiten voor jong en oud vind je op de website actiefborgerodoorn.nl.

Kijk ook eens op de facebookpagina Gezonde Leefstijl Borger-Odoorn.

 

 

Gymles

Op alle scholen in de gemeente Borger-Odoorn wordt een aantal van de gymlessen verzorgd door de combicoach. Alle kinderen uit de gemeente kennen de combicoach dan ook als hun juf of meester. Het naschoolse (sport)aanbod vind je op de facebookpagina's van de combicoaches:

Volg de combicoaches op Twitter BorgerOdoorn beweegt om te zien welke activiteiten er zijn.

Motorische Remedial Teaching (MRT)

In groep 5 worden alle kinderen getest op hun motorische vaardigheden. Als kinderen hier vergeleken met hun leeftijdsgenoten onvoldoende op scoren, worden ze uitgenodigd voor een 14-weeks traject MRT. MRT is een soort bijles in beweging. Kinderen krijgen in deze periode een extra uur beweging in groepsverband. Daarnaast worden er elke week huiswerkopdrachten meegegeven die ze thuis samen met hun ouders of verzorgers moeten doen. Na het traject is het gewenst dat elk kind zich aansluit bij een sportvereniging om structureel in beweging te blijven. MRT wordt gratis aangeboden.

Fit Kidzz

In groep 7 wordt er getest op fitheid. Alle kinderen doen verschillende fitheidstestjes. Daarnaast wordt hun Body Mass Index (BMI) gemeten. Kinderen die onvoldoende fit blijken worden uitgenodigd voor Fit Kidzz. Een erg leuk programma voor kinderen met hun ouders, waar voeding en beweging centraal staan. In samenwerking met een voedingscoach gaan de kinderen de strijd aan tegen overgewicht. Deelname aan Fit Kidzz is gratis.