Contact

Telefoonnummer voor alle sociale teams
in Borger-Odoorn (gratis):

0800 2009

Dit nummer is bereikbaar op
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Normale letters

Huishoudelijke hulp

Als grotere huishoudelijke klussen u moeite kosten, zoals stofzuigen, het beddengoed verschonen of de keuken schoonmaken, helpt het sociaal team u graag bij het vinden van een oplossing. Ook als uw huishouden ernstig ontregeld is en u het allemaal niet meer kunt overzien, kunt u hulp vragen. Neemt u hiervoor contact op met het sociaal team in uw buurt.

Eenvoudige oplossingen 

Sommige klussen kunt u misschien op een andere manier doen, bijvoorbeeld door het huishoudelijk werk over meerdere dagen te spreiden. Of u kunt hulp vragen van familie, vrienden, kennissen in de buurt of uw buren. Ook kunt u bijvoorbeeld gebruik gaan maken van een maaltijdservice of de bezorgservice van de supermarkt. Mogelijkheden kunt u vinden op de sociale kaart van Borger-Odoorn.

Schoonmaakondersteuning

Als u hulp nodig hebt bij de normale huishoudelijke klussen, kunt u gebruikmaken van schoonmaakondersteuning. Iedereen mag van schoonmaakondersteuning gebruik maken. Als u geen beperking hebt, betaalt u de kostprijs. Hebt u wel een beperking op grond waarvan u hulp nodig hebt (dit wordt bekeken door het sociaal team) dan betaalt u € 5,00 per uur. De bijdrage wordt geïnd door de thuiszorgaanbieder. Deze ondersteuning wordt geleverd door een aantal thuiszorgaanbieders waar de gemeente Borger-Odoorn afspraken mee heeft gemaakt. Uitgangspunt is dat uw huis ‘schoon en leefbaar’ is. De thuiszorgaanbieder maakt samen met u afspraken over de ondersteuning en legt deze afspraken vast.

Afhankelijk van uw inkomen en uw situatie, kunt u de bijdrage (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Neem voor meer informatie hierover ook contact op met het sociaal team.

Hulp nodig bij het organiseren van uw huishouden?

Soms hebt u meer ondersteuning nodig dan alleen hulp bij de gewone huishoudelijke klussen. Bijvoorbeeld als het u niet (meer) lukt om uw huishouden zelf te organiseren. Er is hulp mogelijk bij een ontregeld huishouden. Met deze ondersteuning krijgt u hulp bij het organiseren van en de regie voeren over uw huishouden. Voor deze hulp kunt u kiezen tussen ondersteuning in natura of een pgb (persoonsgebonden budget). Met een pgb kunt u zelf hulp inhuren.

Voor deze ondersteuning betaalt u een eigen bijdrage. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en wordt geïnd door het CAK. Meer informatie hierover vindt u op http://www.hetcak.nl/ onder het kopje Zorg thuis. Als u een laag inkomen hebt kunt u deze bijdrage (gedeeltelijk) vergoed krijgen.

Het sociaal team kan u meer informatie geven en uw vragen beantwoorden.