Contact

Telefoonnummer voor alle sociale teams
in Borger-Odoorn (gratis):

0800 2009

Dit nummer is bereikbaar op
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Normale letters

Leer-werktraject met baangarantie voor statushouders

» dinsdag 21 mei 2019

Donderdag 16 mei tekenden, schoonmaakbedrijf CSU Apeldoorn, leer-werkbedrijf Menso, Seiso Opleidingen en stichting Sociale teams Borger-Odoorn het convenant ‘Statushouders inclusief’. Met deze samenwerking start een 6 maanden durend opleidingstraject voor statushouders in de schoonmaakbranche.

Een eerste groep van acht enthousiaste statushouders is gestart met het leer-werktraject. Het traject behandelt een viertal onderdelen: het aanleren van werknemersvaardigheden en de Nederlandse werkcultuur, functiegerichte Nederlandse taallessen, vaktechnische kennis, zowel in theorie als praktijk en een werkstage op de opleidingslocatie. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk erkend examen. Met het te behalen branche-erkende RAS-certificaat zijn de kandidaten duurzaam inzetbaar binnen de schoonmaakdienstverlening. Ook biedt het traject doorstroommogelijkheden naar een MBO-vervolgopleiding.

Foto: ondertekening convenant door (v.l.n.r.) mevr. Heidi Postma, directeur Menso, dhr. Koert van Buuren, directeur CSU Apeldoorn, dhr. Rob Huijnen, directeur Seiso Opleidingen en mevr. Rensina van der Velde, directeur Sociale teams Borger-Odoorn.

 

Foto: ondertekening convenant 'Statushouders inclusief'