Contact

Telefoonnummer voor alle sociale teams
in Borger-Odoorn (gratis):

0800 2009

Dit nummer is bereikbaar op
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Normale letters

Borger-Odoorn stopt met collectieve zorgverzekering voor minima

» dinsdag 05 november 2019

Vanaf volgend jaar kunnen inwoners van Borger-Odoorn met een laag inkomen geen gebruik meer maken van de collectieve zorgverzekering voor minima. Zij kunnen een persoonlijk overstapadvies op maat krijgen tijdens de inloopspreekuren van de Voorzieningenwijzer.

Collectieve zorgverzekering leidt vaak tot oververzekering

De collectieve zorgverzekering voor minima heeft een hoge premie. De premie voor dit jaar bedraagt €167,20 per verzekerde. De korting is al van dit bedrag af. Voor deze hoge premie krijgt de verzekerde een uitgebreid pakket, maar dit leidt vaak tot oververzekering. Voor minima is het juist extra belangrijk om een verzekering op maat te hebben. Dit kan elke maand geld besparen. Onnodige kosten kunnen worden voorkomen met een verzekering die past bij de zorgbehoefte. 

Advies op maat bij inloopspreekuren

De gebruikers van de collectieve zorgverzekering blijven bij Zilveren Kruis verzekerd in 2020. De gemeentelijke collectiviteit vervalt dus. Tussen half november en eind december kunnen mensen overstappen naar een andere verzekeraar. De gebruikers van de collectieve zorgverzekering kunnen gebruikmaken van gratis advies van de Voorzieningenwijzer tijdens inloopspreekuren. Op die wijze kan de meest passende zorgverzekering gevonden worden voor verzekerden van de collectieve zorgverzekering. Deze verzekerden zijn hierover per brief door de gemeente Borger-Odoorn geïnformeerd.

Logo Sociale teams Borger-Odoorn