Contact

Telefoonnummer voor alle sociale teams
in Borger-Odoorn (gratis):

0800 2009

Dit nummer is bereikbaar op
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Normale letters

Samen met paard en wagen op pad

Meneer Huisman zit te stralen op de bok. Hij mag vandaag mee op een rit door de mooie omgeving van Drenthe.

Even uit de dagelijkse sleur

Petra vindt het prachtig als ze iemand blij kan maken door hem even mee te nemen uit de dagelijkse sleur. Veel mensen zitten maar thuis met hun problemen en raken daardoor vaak nog verder in de put. Als je alleen maar de muren op je af ziet komen en geen aanspraak hebt, zijn de lichtpuntjes ook ver te zoeken. Logisch.

Donkere wolk

Dat weet ze zelf maar al te goed. Jaren geleden, ze was toen zelf nog een jonge meid, ging het met haar ook niet zo geweldig. Een moeilijke jeugd, weggestopt in een internaat. Ze voelde zich in die tijd zo moederziel alleen. Ja, ze kan het zich goed voorstellen hoe dat soms gaat: zonder leuke verzetjes in je leven zie je alleen maar die donkere wolk boven je hangen.

Iets doen als vrijwilliger

'Daar ga ik iets mee doen!' bedacht Petra. Het sociaal team in haar dorp zet zich in voor de buurtbewoners. Veel mensen hebben die hulp hard nodig. Maar ze bedacht dat ze zelf ook wel iets zou kunnen doen als vrijwilliger. Dus ging ze eens even langs voor een gesprekje. Is er iets waar ik mensen blij mee kan maken? Kan ik iets betekenen voor mensen in mijn omgeving?

Rijden met de paarden

Lammie, medewerkster van het sociaal team, was dolenthousiast: "Natuurlijk, wij zijn heel blij met mensen zoals jij!" Samen gingen ze ervoor zitten en bespraken wat Petra eventueel zou kunnen doen. Maar natuurlijk wilde Lammie ook van Petra horen wat ze zelf leuk vindt om te doen en hoe haar eigen leven eruitziet. Petra vertelde over haar man, haar zoon die al niet meer thuis woont vanwege zijn beperking en over haar hobby's. Een daarvan is het rijden met de paarden die zij en haar man bezitten. Niet zo ver van hun huis staan ze op een boerderij en daar hebben ze ook een kar waar ze regelmatig ritjes mee maken.

Een cadeautje

Wat zou het mooi zijn als Petra zo nu en dan eens iemand mee kon nemen op zo'n rit. En zo kwam Petra in contact met meneer Huisman. Hij woonde vroeger zelf ook op de boerderij, heerlijk buiten in het landelijk gebied. Een tijd waar hij met veel plezier op terugkijkt. Zeker nu hij vanwege zijn leeftijd steeds minder mobiel wordt en bijna nergens meer komt. Meneer Huisman zit te stralen als hij van Lammie hoort dat Petra hem graag als gezelschap meeneemt voor een ritje door de omgeving. Wat een cadeautje!

En Petra geniet misschien wel net zo van haar reisgezelschap. Want het is toch prachtig dat je iemand zo blij kunt maken op zo'n gemakkelijke manier?