Contact

Telefoonnummer voor alle sociale teams
in Borger-Odoorn (gratis):

0800 2009

Dit nummer is bereikbaar op
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Normale letters

Toch op de sportclub, dankzij het Jeugdsportfonds!

Anna is gescheiden en woont met haar zoon Peter van twaalf en dochter Sophie van tien in een huurwoning. Ze redt het allemaal maar net met haar bijstandsuitkering. Maar gelukkig weet ze goed waar ze geld kan besparen en kan daardoor toch redelijk goed rondkomen.

Geen geld voor sportclub of hobby 

Alleen voor de kinderen vond ze het toch wel heel vervelend dat er geen geld was voor een sportclub of een hobby. Totdat ze in gesprek kwam met Esther van het sociaal team bij haar in de buurt. Esther vertelde dat ze in aanmerking kon komen voor het Jeugdsportfonds. Als je een laag inkomen hebt en niet teveel geld op je spaarrekening, kun je een bijdrage uit het Jeugdsportfonds aanvragen. Per kind kon Anna maar liefst 225 euro per jaar krijgen voor de contributie van een sportclub en de nodige spullen, zoals kleding en schoenen.

Een langgekoesterde wens in vervulling

Wat een uitkomst! Peter zit nu op de voetbalclub waar ook zijn vriendjes op zitten. Hij hoort er helemaal bij. En Sophie geniet met volle teugen op de manege waar ze op paardrijles zit en de paarden mag vlechten en poetsen. Als het aan Sophie lag, ging ze elke dag! Maar daar heeft ze niet eens de tijd voor, want ook ballet is een grote passie van de jongedame. Dankzij het Jeugdcultuurfonds kon ook deze langgekoesterde wens in vervulling gaan. Anna is dolblij dat haar kinderen nu gewoon mee kunnen doen. Het is al vervelend genoeg om als alleenstaande moeder alle ballen in de lucht te houden en elke euro om te moeten draaien voordat je ‘m uitgeeft. Voor je kinderen wil je toch het beste en daar is ze nu gerust over.

Je verhaal kwijt kunnen

Anna is blij dat ze door haar vriendin naar het sociaal team werd verwezen. Ze heeft veel gehad aan het gesprek met Esther die haar ook heeft geholpen met het regelen van de aanvragen. Ze kan zich prima zelf redden hoor. Maar het is fijn om te weten dat je bij het sociaal team terecht kunt. Bijvoorbeeld als je vastloopt bij de opvoeding van je kind of om te leren beter rond te komen met je geld of wat maar ook. Al is het alleen maar om eens je verhaal kwijt te kunnen bij iemand die je situatie begrijpt.