Contact

Telefoonnummer voor alle sociale teams
in Borger-Odoorn (gratis):

0800 2009

Dit nummer is bereikbaar op
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Normale letters

Vertrouwenspersoon

Soms weet u zelf misschien niet goed hoe u uw vraag aan het sociaal team moet verwoorden. Of vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen en krijgt u daar graag steun bij? Ook kan het gebeuren dat u niet begrijpt waarom u het hulpmiddel dat u heeft aangevraagd niet krijgt. Of dat u een andere voorziening zoals huishoudelijke hulp is geweigerd. U wilt graag weten wat u dan verder nog kunt doen.

Hulp en advies

Komt u er niet uit met de hulp van bijvoorbeeld uw ouders, kinderen, buren of het sociaal team? Dan is het prettig als iemand anders met u mee kan denken. Bij de vertrouwenspersoon bent u aan het goede adres. Hij of zij kan bijvoorbeeld met u meegaan naar een belangrijke afspraak en u helpen bij het gesprek. De vertrouwenspersoon kan u ook helpen als u ontevreden bent over de manier waarop u bent geholpen door het sociaal team. Vaak blijkt het probleem dan gemakkelijk op te lossen. En als u toch een klacht wilt indienen kan de vertrouwenspersoon u daar ook in adviseren en u op weg helpen.

Onafhankelijk

De vertrouwenspersoon is onafhankelijk. Dat betekent dat hij of zij los staat van de gemeente of van het sociaal team. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw informatie bij de gemeente of het sociaal team terechtkomt. Uw gegevens blijven vertrouwelijk en veilig tussen u en de vertrouwenspersoon. Alleen als u zelf toestemming geeft mag de vertrouwenspersoon uw situatie met anderen bespreken.

De vertrouwenspersoon is in dienst bij het LSR. Dit is een organisatie die onder andere vertrouwenspersonen beschikbaar stelt om de belangen van mensen te behartigen. 

Afspraak maken

U kunt zelf een afspraak maken met de vertrouwenspersoon. Dit kost u niets. Een afspraak maken kan telefonisch of via e-mail. Als de vertrouwenspersoon de telefoon niet opneemt, spreek dan een boodschap in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

In Borger-Odoorn kunt u contact opnemen met Nico Cleine.

Vertrouwenspersoon

Nico Cleine

T 06-36325252
E n.cleine@hetlsr.nl

 

 

 

Vertrouwenspersoon jeugdzorg

Hebt u vragen, klachten en/of problemen over de (toeleiding naar) jeugdhulp, dan kunt u ondersteuning krijgen bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon jeugdzorg. Voor meer informatie en bereikbaarheid: kijk op http://www.akj.nl/welkom/, http://www.vertrouwenspersoonjeugdzorgdrenthe.nl/ of bel T (088) 555 1000.